Så här lät februari

Februari är strax över och temperaturen börjar sakta men säkert vandra uppåt. Snön smälter och snart kan väl de grusiga trottoarerna sopas? Lugn bara, det kommer ett bakslag med snöstorm och minusgrader innan vi har tagit oss igenom den här årstiden på riktigt. Drefvet håller dig i handen och bjuder på en sammanfattning av februaris bästa låtar som likt en musikalisk wrapsemla kan hjälpa dig igenom mörka kvällar. Undertecknads tio favoriter från månaden var de som följer:

1. Makthaverskan – Witness
Det är ingen direkt rangordning i den här listan, men om jag måste välja så utser jag det här till månadens bästa låt. Starkt BD-doftande riff och ösiga trummor. Stök!

2. Father John Misty – Holy shit
Bland flera riktigt bra låtar på ”I love you honeybear” står den här ut som min favorit. Gitarr + piano + stråkar + bra text = succé.

3. José Gonzáles – With the ink of a ghost
Öppningen på Gonzáles nya skiva är len som sammet mot huden.

4. Thåström – Alltid va på väg
Alltid en högtid när Thåström släpper nytt. Det här är den låten som fått mest speltid av mig. Läs vad Mikael Mjörnberg tyckte om skivan här.

5. Colleen Green – Deeper than love
Personligt och mörkt och fantastiskt medryckande. Läs mer om låten och skivan här.

6. Say Lou Lou – Skylights
Det starkaste spåret på duons debutskiva, som du kan läsa mer om här.

7. VinterRevir – På tal om igår
Riktigt stark debutsingel från VinterRevir. Lo-fi-indie-punk med en gitarrslinga som sätter sig på hjärnan direkt. Fantastiskt!

8. Waxahatchee – Under a rock
Vet inte så mycket om bandet, men den här indierockpärlan är svår att inte gilla.

9. Danko Jones – The Twisting Knife
Älskar att Danko Jones är tillbaka i form efter tråkiga ”Rock and roll is black and blue”. Bredbent rock med whooooa-kör. Läs ett utlåtande om skivan här.

10. Truls Mörck – Blizzard
Häromveckan kom ett livstecken från Graveyard. En ny skiva är på gång och som ersättare för basisten Rikard Edlund har bandet tagit tillbaka Truls Mörck, gitarrist på första skivan. Kul! Innan vi får det första smakprovet från den skivan får vi njuta av Truls Mörcks första egna singel i all sin fuzziga fuzzighet.

De här och fler låtar från månaden som gått hittar du här nedan. (Några av låtarna släpptes under de sista dagarna i januari, men det är i februari en har lyssnat mest på dem, ju).

Så här lät januari