Så får du ditt distansförhållande att överleva

Hur klarar man av kärleken på distans? Slangbella har svaret och talar av egen erfarenhet när Drefvet ger honom pennan.

I veckan som gick släppte Anders Alexander, alias Slangbella, singeln Jag ska bygga en armé. En modern rocklåt med en text sprungen ur frustrationen i ett distansförhållande. Frågan att ställa till den forne Alice in Videoland-medlemmen är därför ganska given, hur hanterar man egentligen kärleken när den finns på distans?

Slangbellas fem bästa knep för att få ett distansförhållande att överleva:

1. JOBBA MINDRE! Ingen tackar dig för att du jobbar bort all din tid, speciellt inte din partner. Möjligtvis din chef, men den enda verkliga anledningen till att du överhuvudtaget är på din arbetsplats är för att chefen ska sko sig på dig. Vem är viktigast? Din partner eller din chef? Ja just det!

2. JOBBA SÅ IN I HELVETE! En kort period så ni kan spara ihop till att ta långledigt och göra en drömresa tillsammans. Det är värt det! Risken finns att ni inte kommer hem igen men se det inte som en risk utan som en chans!

3. GÅ TILL POSTEN! Fuck email och sånt, gå till postverket och posta saker! Brev, presenter, små roliga överraskningar, en trisslott, vad som helst! Mycket roligare att få, och att ge!

4. RING PÅ NATTEN! Innan ni somnar för natten så ring och prata i lugn och ro, varje natt. Då finns det inget som stör, och så är det ganska mysigt med.

5. HA INTE DISTANSFÖRHÅLLANDE! It fucking kills you. Om du är riktigt kär asså. Fast när du upptäcker det kan du ju så klart inte göra slut, man kan ju inte göra slut med någon man är sjukt förälskad i pga lite för många mil. Hur sjukt skulle inte det vara? Ta steget, flytta! Vad är det värsta som kan hända? Att det inte funkar? Ojdå, det var ju synd. Men stanna hemma då, fastna i den gråa tryggheten hemma, gå till samma ica, sitt på samma buss och fastna på ditt ruttna jobb. Kanske får du en guldklocka när du blir pensionär så du kan räkna ner tiden som e kvar tills du ska dö. Själv har jag stuckit för längesen, länge leve kärleken!