Rörelsen har ordet

Våran singel ’Sexleksak’ skildrar hur man både som kille och tjej måste stå upp för sig själv när en person bara använder dig för att ha en tillfällig trygghet eller som nöje, ett ganska vanligt problem.
Vi i Rörelsen är väl rätt hopplösa romantiker och även om det finns en gnutta humor i det hela så tror vi många relaterar till problemet.
 

Att våga säga nej. Och inte sälja ut sin självkänsla.

”Jaja shit vad djupt det blev nu…

Vi har så mycket nytt material som är bättre än nånsin men vi står för varenda låt och allt har sin historia.

Senaste singeln ’Efterfestens efterrätt’ är också en sann historia från när vi körde studion under bron på S:t Eriksplan. Det var sjuka tider med mycket tjejer som vände sig till oss för hur de blev bemötta bara för att de gjorde samma sak mot killar – som killar gör mot tjejer fast de i sin tur blev hyllade.

Vi försöker alltid bara skildra verklighets som vi sett den. Men kanske trots att nya singeln blev rätt rå och har mycket attityd så är det i grund och botten en sorglig historia om hur samhällets ideal får tjejer att må sämre.

Vad är bra popmusik?
-Bra popmusik ja haha…samma standard ackord. Bra musik har inget egentligen med nån kategori att göra lika lite som ”pop” är en kategori som står för annat än populär musik. Det som blir populärt dvs. Tror det är viktigt att utgå från riktigt musik och känsla – vi gillar ju både blues funk, rock gospel soul men i slutändan är det väl pop som gäller. Mixningen kanske ska vara lite mer hit och dit men vafan. Vi hoppas bara på att skapa en känsla som är äkta och kan nå ut till så många som möjligt…all musik bottnar väl i soul på nått sätt och kärleken är alltid
det största och det enda som är riktigt värt att skriva om.