Rockmusik och inget annat med Danko Jones

Danko Jones
Gröna Lund, Stockholm
2014-05-16

Ljudet kanske är lite halvdant inledningsvis. Frontmannen kanske inte har sin bästa av röstdagar. Danko Jones vet ändå hur man styr upp en högoktanig rockshow.

Frontmannen gör sig lustig över att trion bara kommer som den är utan backdrop eller eldfängd show eftersom det enda som räknas är att man spelar den rätta musiken – rock’n’roll. Sedan ägnar sig de Sverige-älskande kanadensarna i närmare en och en halvtimme åt att leva upp till just detta statement.

Har man sett Danko Jones vet man vad man får. Det är inget undantag den här aftonen på Gröna Lund. Precis som genren de verkar inom i allmänhet är Danko Jones förutsägbara, men de exekverar sin grej på ett alldeles förnämligt sätt trots några initiala tillkortakommanden.

Inget är nytt under solen men Danko Jones håller publiken i ett järngrepp och tvekar inte att gödsla med hits tidigt. Det är smart. Det finns knappast något bättre sätt att få fart på en publik än att spela ut partykorten Play the Blues och First Date tidigt och handen på hjärtat. Gruppen har hitlåtar så att det räcker och blir över till en hel setlista.

Responsen till bastanta rockmelodier som Sex Change Shake och Had Enough är exempel så goda som något på det.

Trion gör sin grej på det sätt man kan förvänta sig och bjuder därmed på en gemytlig helkväll.

I slutändan handlar det trots allt om precis det som Danko säger – rock’n’roll och inget, absolut inget annat.