Rocket Brother tar plats bland elektro-stjärnorna

Det finns visst en reklamfilm som försöker hjärntvätta tittarna med att ”plötsligt händer det”. Och inget kunde vara mer sant. Rocket Brother låg som en miljonvinst i inkorgen på min mail. Lyckan är total.

Rocket Brother består av bröderna Jonatan och Simon. De har knåpat ihop musik som enligt de själva ska vara medryckande och väcka eftertanke sedan 2013. Och visst skapas en tsunami-våg av sväng av den dova basslingan, den extremt sköna melodin värmer kroppen som en ljuvlig sommarkväll.
Låten handlar enligt gruppen om flyktbeteende. När tillvaron blir jobbig och problemen hopar sig är den enkla vägen ut att fly. Men flykten följs så småningom oftast av att blicken vänds bakåt dit man kom ifrån och de man lämnat.

Jag erkänner gladeligen att jag jublade högt när jag hörde Hold On första gången. Den tog sig in under huden på några få nanosekunder. Rocket Brother är för mig en ny bekantskap. Men jag ser fram emot att få följa deras fortsatta resa. För tillfället håller bröderna på att färdigställa en EP.

Tills dess nöjer vi oss med singeln och dansar tills strumporna åker av.