Roadside Member And The Crouch ömsar skinn

De är bandet som går från klarhet till klarhet. Roadside Member And The Crouch vågar ge sig ut på nya vägar. På nya EP:n har ännu ett skinn ömsats. Men musiken låter fortfarande fantastisk.

Första gången jag snubblade över bandet fick jag intrycket av ett band som med väldigt enkla medel skapade väldigt stora ljud. Det var folkmusik med kryddor från både country och pop. En alldeles fantastisk kombination.

EP nummer två bar en tuffare skepnad. Mer rå och direkt. Men det tummades aldrig på de smittande melodierna, på kärleken till hantverket. 147 Pounds är det självklara kuttersmycket och den starkast skinande juvelen från det släppet.

Så. EP nummer tre. Nytt släpp, nytt skinn. Samma kärlek, samma smittsamma melodier. Titeln ”Somehow Psychedelic” kanske spoilar lite, men lär knappast göra någon besviken.

Roadside Member And The Crouch visar på nytt att man kan hitta nya stigar utan att kompromissa eller välja bort viktiga ingredienser. Lika fantastiskt som det är att lyssna på samtliga EP:s, lika spännande ska det bli att se (och höra) var bandet väljer att styra kosan nästa gång.

 

Roadside Member And The Crouch – Somehow Psychedelic