Roadside Member and the Crouch om inspiration och vemod

Vi har gjort en spellista med musik som inspirerat oss under arbetet med vår EP ”I’ll Talk to You All the Way to Dresden, Then We’ll Just Be Friends”. Inspelning för denna EP började i oktober 2014 och är i mycket en andra hälft till den tidigare EPn ”Therapy Notes”.

Både den här och föregående släpp handlar mycket om att göra upp med ett förflutet på många olika plan. Det märks både textmässigt, i hur det låter och också att många av låtarna har sitt ursprung från folkrock-duon Emil och Billy hade innan vi blev ett komplett band.

California Stars av Wilco och Billy Bragg är första låten i spellistan och en låt vi alla håller kär. Ofta spelar vi den tillsammans i replokalen; vid en spelning har vi också framfört den live. Egentligen gillar vi inte att spela andras låtar, vilket nog säger något om hur mycket California Stars ändå betyder för oss. Gemensamt för nästan alla låtarna i spellistan är närheten till vemod.
Det är på något sätt alltid en utgångspunkt för oss musikaliskt och speciellt till denna EP. Även om vissa av våra låtar går i dur och har en ganska upprymd energi finns det alltid en underton av melankoli. Konceptet är egentligen ganska vanligt och det finns gott om exempel i vår spellista; The Cure, Winnerbäck och Wilco för att nämna några.

Vi är i skrivande stund faktiskt mitt uppe i nästkommande produktion och det är möjligt att man efter den kan sluta ställa sig frågan om när Roadside Member and the Crouch ska släppa sin första positiva låt.

 

I’ll Talk to You All the Way to Dresden, Then We’ll Just Be Friends