RMH-familjen är oslagbar

Adam Tensta, Erik Lundin och gäster
Debaser Medis
2015-11-27

Erik Lundin
Erik Lundin

Jag funderar på att ringa Babak Azarmi och kolla om en kan bli adopterad in i RMH-familjen. De verkar ju ha så förbannat roligt ihop. När Adam Tensta ska spela i Stockholm så blir det inte bara en Adam Tensta-spelning utan en fest med i stort sett hela RMH-gänget. Jag grämde mig för att jag missade kollektivets blockparty på Trädgården i somras men den här spelningen väger upp.

Erik Lundin inleder kvällen med att riva av hela sin hyllade EP ”Suedi”. Det märks vilken genomslagskraft Lundin har haft de senaste månaderna, publiken älskar honom och låtarna. Hans texter är underbara och han levererar dem perfekt. Jag älskar också att han ber om en applåd för sin mamma som står längst fram vid scenen innan han inleder Annie Lööf med raden ”Mamma jobbade nio till fem sen fem till nio sen nio till fem…”.

Fullt ställ genom hela spelningen – succé för Erik Lundin.

När Adam Tensta går på och inleder med ett gäng låtar från senaste skivan ”The Empty” blir tempot lugnare. Tensta backas av Systraskap, som är ett grymt bra liveband. Jag blir mest impad av Amanda Lindgren som spelar trummor och trumpet. Samtidigt.

Silvana Imam
Silvana Imam

The Fall är en snyggt tung inledning och Hurts tillsammans med Marlene och Joe Lefty låter grymt bra. Även Michel Dida och Duvchi gästar. Efter ett tag känns det dock som att tempot måste upp, och mitt i spelningen händer det.

Adam går av och Nebay Meles kommer upp och kör DeChensla. Efter honom går Silvana Imam upp till enorma jubel och levererar Tänd alla ljus med en otrolig jävla attityd. När hon slänger mickstativet i golvet skakar hela Medborgarplatsen. Efter Silvana kommer Cherrie upp och skönt tunga Tabanja. Sen går Michel Dida upp och frågar om folk hör honom? Till enormt jubel drar han igång superhiten Höru mej bae. Till slut kommer Adam tillbaka tillsammans med Joe Lefty, Silvana och Cherrie och gänget river av remixen på Höru mej bae.

Det är så jävla bra. Det bästa svensk hiphop har att erbjuda på en och samma scen.

Efteråt avslutar Adam spelningen med ett gäng gamla låtar, bland annat Dopeboy tillsammans med Erik Lundin, och det är bra men det går inte riktigt att toppa den där mellandelen.

Höru mej bae (remix)
Höru mej bae (remix)

I allt från låtar till visuell profil och liveframträdanden är RMH oslagbara just nu. Det börjar bli dags att sammanfatta musikåret 2015, och det här är en av spelningarna som kommer att ha etsat sig fast hårdast i minnet.