”Rista forever i hennes hjärta” – Sandra Vilppala har ordet

Idag släpper Sandra Vilppala sitt album ”Rista forever i hennes hjärta” som handlar om lesbiskt uppvaknande, mindervärdeskomplex och att växa upp i Köping. Hon har för Drefvet skrivit en guide till att hitta sin lesbiska sida!

1. Inget är väl bättre än några handfasta tips i praktiken för att sätta igång uppvaknandet: ”Liten handbok i konsten att bli lesbisk” av Mian Lodalen och Matilda Tudor. Har du tänkt alltför många gånger ”jag önskar att jag vore lesbisk”? Mian och Matildas svar: – ”Ja, men bli det då”!

2. Frossa loss i den klassiska flatserien ”The L Word”. Trots tvivelaktigt skådespeleri på sina håll så dunkade jag ändå i mig de 6 säsongerna 3 gånger om på kort tid. Allt för att få lufta och ge näring till min inre flata med lite lesbisk miljö.

3. Läs ”Stjärnor utan svindel” av Louise Boije af Gennäs. Det har jag gjort. Ungefär 30 gånger. Lesbisk bibel om heterogifta-överklass-Sophie som blir galet förälskad i den radikalfeministiska vänsteraktivisten Kaja. Kittlande nära verklighetens Louise och Mians kärlekshistoria.

4.Njut av den fantastiska Adèle Exarchopoulos i ”Blå är den varmaste färgen”. Den utsvultna, inre lesbianen njuter lite extra vid 1:15. Och 1:38.

5.Gå ut i världen och var lesbisk! Öva på att se på kvinnor med en annan blick; den lesbiska blicken. Sök upp lesbiska sammanhang, dansa på lesbiska klubbar, lyssna på lesbisk musik (förslagsvis ”Rista Forever I Hennes Hjärta” av Sandra Vilppala).

Välkommen ut!

 

Sandra Vilppala – Rista Forever I Hennes Hjärta