Rebecca & Fiona och Little Jinder gjorde gemensam sak

Little Jinder
Debaser Strand, Stockholm
2015-05-08

Allting blir så väldigt mycket mer levande, så energiskt och från hjärtat när musiker av kött och blod tillåts vara med och leka.

Little Jinders svala popsound som luktar äpple hela vägen ut från Spotify fungerar utomordentligt i producerat format, men visar sig få en extra skjuts, för att inte säga en helt ny dimension, när hon har sällskap på scenen av gitarrist och trummis snarare än en dator.

Den bombastiska variant av Ful och tråkig tjej som med bastant, snudd på aggressivt, rytmiskt driv pressas ner över lyssnarna är förmodligen ett av de vackraste konsertögonblicken så här långt i år.

Det är pondus så att det nästan slår över.

Jag har förvisso bara förra årets framträdande på Popaganda att jämföra med. Men aftonens framträdande är flera gigantiska kliv framåt. Little Jinder har tagit sitt liveframträdande i exakt rätt riktning. Mot det levande. Mot det självsäkra.

För de flesta i den hipster-späckade publiken är det nog förmodligen smakproven av nytt material och ett visst gästspel som gör störst avtryck dock. De nya små melodier som Little Jinder teasar med lovar gott inför framtiden och sen kommer polarna upp på scenen för att åstadkomma en grande finale.

Det är naturligtvis hur coolt som helst att Rebecca & Fiona kommer upp på scenen, direkt från Tokyo och jetlaggade, men gör det versionen av Vita Bergens klockor bättre?

Knappast.

Ändå är det ett av kvällens mest minnesvärda ögonblick när de tre tjejerna från fronten av svenskt musikliv gör gemensam sak på Debaser Strands scen.

 

Little Jinder spelade tillsammans med Le Muhr på Debaser Strand, läs mer om deras spelning här.