Sophie Winberg Tyrfelt

Premiär: Louise Lemón – Malex

Samma svärta. Samma smärta. Samma spröda granitblock. Samma ljusa mörker. Louise Lemóns senaste singel Malex bär precis de vackra accessoarer som gör världen lite mörkare, lite vackrare.

Jag vet inte varför jag alltid kommer dit när jag lyssnar på Louise Lemón. Mörkret. Det är nåt. HON har nåt som får ljusen att dimmas ner.
Hon får hösten att kännas lite tydligare. Louise Lemón målar vemod med de vackraste av färger. Det borde vara vansinnigt svårt.
Men det känns och låter så självklart. Malex är ett naket storslaget brev som man läser om och om och om igen med tårar i ögonen och med hårstråna på armarna i full givakt.
Som efterföljare till hennes kritikerhyllade EP ”Purge” som släpptes tidigare i år, är Louise Lemón och hennes unika röst tillbaka med den nya mini-EPn ”Malex” som släpps den 13 oktober via Icons Creating Evil Art.

EP:n är uppdelad på tre singlar. Titelspåret Malex spelades in samtidigt som ’Purge’ och är fläckfritt producerad av Randall Dunn. Låten har blivit beskriven av sångerskan själv som en sång om avslöjanden och att fatta beslut utan att se sig om. Hennes suggestiva sång svävar över en bädd av ambienta ljudlandskap och skapar en verkligt gudomlig lyssningsupplevelse.

Med andraspåret, som är en ‘Tailor Hill Acoustic Session’-version av ‘Malex’, är Lemón ute efter att förstärka den soniska dragningskraften i titelspåret genom att spela in en intimare version. Med live-körer och de fördelar den nya inspelningsplatsen Tailor Hill Barn i Dalarna bidrar med, lyckas hon ta fram en subtil värme i singeln.

Utgivningen rundas sedan av med singeln 178, som även den spelades in samtidigt som ”Purge” tillsammans med Randall Dunn.
Genom att i 178 återuppbygga atmosfären från Malex skapas en förlängning av andemeningen som sedan kompletteras av den storslagna sånginsatsen.

Death Gospel. Ja kanske..DEN rösten ackompanjerad av DEN musiken. Jag blir lika knockad varje gång.
Louise Lemón har skapat något som jag hoppas kommer ge eko runt om i världen.
Hon är redo att klä världen i svart nu.
Jag bara vet det.


Embed: