Premiär: Hillström & Billy – Echolocation

Echolocation är en första låt ut från Hillström & Billys kommande studioalbum som gästas av bland andra Christian Kjellvander, Jules Bee (Sea Of Bees), Pat Sansone (Wilco),
Kyle Field (Little Wings), David Jones (Frontier Ruckus). Charlie Whitten, Barney Cortez, Darren Jessee (Sharon Van Etten, War On drugs, Hotel Lights) och ett otal andra musiker från hela världen. Ett monumentalprojekt som kommer att presenteras bit för bit under 2020.

”I fem år har jag hashtaggat #hybris och #newalbum vilket lett mig och oss hit. Echolocation är en låt från vad som närmast kan kallas ett epos som går under just namnet Hybris i två delar. Echolocation är metaforen som behandlas i låten samt som får beskriva hur fem års arbete med ljud har färdats fram tills idag. Vissa saker tar tid för att dom måste, andra för att man inte prioriterar dom och i detta fall för att det har varit en del av processen. Att kreera, återvända, omforma, uppleva, glömma bort och återupptäcka. Precis som ett eko. Precis som att varje ljud har ett ursprung, en plats, en tid, ett skeende. Detta en är en låt bland andra. Den första av många.”

Singeln Echolocation är det första resultatet av fem år matandes ditt ego, fumlandes omkring med idéer och skrivandes text genom nätter.
Det är en första låt ut från vad som skulle kunna beskrivas som ett epos.


Det är en låt om tid, nostalgi och självreflektion.

Bakom Hillström & Billy står Petter Hillström som chaufför, motor och kapten.
Men det är också lika mycket en laginsats med vissa människor som sticker ut som lojala vänner eller familj med djupgående stöd för självförverkligande och andra som sticker ut som de superstjärnor de är genom att medverka med sitt konstnärskap.

Från Hudiksvall till Stockholm till Frankrike över Atlanten för ett stopp i USA, upp till Kanada oh slutligen tillbaka till Berlin.
Allt landar i en kollektiv insats som egentligen vore mer trolig att hända i en annan tid,
låt oss säga i ett hippiekollektivunder 70-talet.

Det här är Hillström & Billy – vad det än må vara.