Premiär: A.M.E – Samma Igen

Anna Maria Engberg är musiker, kompositör och scenkonstnär och har under artistnamnet A.M.E. släppt musik på olika vis sedan 2008 och turnerat både i Sverige och utomlands.

Hennes musik har beskrivits som mörk, innerlig pop med starka melodier med texter som balanserar på gränsen mellan jordnära och och poetiska och vilar på pulserande trummaskiner, ljudlandskap av stråk och syntar och delay-tunga gitarrer. Hon producerar och mixar på egen hand och kombinerar ofta sin musik med andra konstnärliga uttryck och släppte i höstas musikvideos till samtliga låtar på albumet Veins (2019). Som stråkmusiker har hon medverkat på album med bla Alice b, Steget, Jerry Williams, Ian person och Mira Aasma. Hon spelar vanligtvis live med bl.a artisten Det Brinner, samt komponerar teatermusik.

Drefvet har den stora äran att smygpremiära singeln Samma Igen, om låten säger A.M.E såhär:

Samma igen är andra låten jag skrev på svenska sen jag var typ 15. Den fullkomligt rann ur mig några dagar efter en händelse som i stort sett cementerade mig i känslan av otillräcklighet. Få låtar jag skrivit ger mig så tydliga minnesbilder, jag minns hela dagen den grundar sig i och jag är fortfarande otillräcklig..