Pershagen har ordet

I April 2017 spelade vi i Pershagen på Plan B i Tranås. Medan vi åt vegetarisk köttfärsås spelades Johan Airijokis skiva ”Allting kommer att bli bra” ur högtalarna. Med sin Malmfältsrock lyckades han göra ett av de starkaste svenska albumen någonsin.

Titelspåret för tankarna till hur folk kände när Kaunisvaaragruvan utanför Pajala, som skulle skapa massor med nya jobb, blev nerlagd och allt att som fanns kvar var förstörd natur och ett grundvattem som sjunkit sjutton meter. Johan Airijoki och Malmfältens Rockklubb spelade även på Musikens Makt för något år sedan. Det var en av de mäktigaste konserterna någonsin. Bandet var i toppform och spelade med en sällan skådad energi som gav låtarna ett nytt liv trots att vi hade hört dom otaliga gånger tidigare.

Johan Airijoki och Malmfältens Rockklubb är bara ett av många guldkorn som finns att höra på den svenska musikscenen. Det är artister som han som ger en upplevelser som stannar kvar hos en, som gör en hungrig på allt som musik kan erbjuda och som inspirerar oss till att skapa vår egen musik. Efter att ni läst detta hoppas vi att ni går in på Spotify och lyssnar på Johan Airiojkis musik.
Köp sedan hans skivor så att han kan göra många fler.
Och glöm inte att se honom när han spelar live.

 

Pershagen – Tarfala