Öppet brev till Håkan Hellström

Idag fyller Håkan Hellström 40 år. Det får Drefvets Ricky Holmquist att skriva ett öppet brev till den legendförklarade popsångaren.

Hej Håkan. Jag får börja med att gratulera på födelsedagen. Fyrtio år. Fyrtio fantastiska år som jag förstått inte alltid varit så fantastiska.

Jag hoppas att din födelsedag varit väldigt fin och att du från din familj och vänner fått massa fina presenter och lite extra kärlek just idag.

Jag skulle vilja prata lite med dig om en textrad du skrivit. En liten krusning på denna oändliga ocean som är dina ord.

Jag tänker ofta på dina ord och texter, jag ska väl inte börja snyfta och säga att de hjälpt mig under svåra tider eller att de agerat kompass när jag varit vilse. Nej dina ord har i över tio års tid liksom alltid varit där. Som en del av vardagen, jag kan lyssna på stenhårda riff i bilen och vara på god väg att trumma sönder ratten och ändå tänka på texten till Nu Kan Du Få Mig Så Lätt.

Jag har stått på konserter och förblindats av ljus och känt hur ett basdån skakat mig sönder och samman, ändå ser jag orden ur Kom Igen Lena framför mig som en textremsa.

Inga andra ord kan tatuera in sig så djupt i mig.

 

Men nu till den där textraden. På senare tid har en känsla växt inom mig. En känsla som fick mig och mina vänner att så ett frö som skulle växa till sig och ges namnet Drefvet. En känsla som får min kropp att fyllas av glädje, oro, förhoppningar. Den där känslan som ger vingar till drömmar och gör drömmar till förhoppningar. Förhoppningar som jag förhoppningsvis en dag kan kalla verklighet och vardag.

 

”Är det här allt jag blir så dör jag”

 

Jag vill så mycket. Jag vill göra allt, allt på en gång, och sen göra det igen.

Jag ser på dig och på din karriär och jag kan inte låta bli att känna att du blev så mycket mer än vad du nånsin kunnat drömma om. Du har alltid gått din egen väg. Utan kompromisser eller genvägar. Det är en av anledningarna till att du alltid kommer ha min respekt.

 

Så grattis Håkan Hellström. Jag lovar dig att jag ska bli nåt. Jag ska nå dit, och jag lovar att jag ska gå min egen väg. Utan vare sig kompromisser eller genvägar.

 

Ha nu en fortsatt fin födelsedag.

Det var allt..