Omslagsonsdag: Pissa på Kristus

Pissa på Kristus!

Det är klart att med ett bandnamn som Piss on Christ är det svårt att nå något bredare gillande. Den officiella Facebook-sidan har i skrivande stund färre än 100 följare och ingen låt från debutalbumet med samma namn som bandet har lyckats kravla sig över 1000 streams på Spotify trots att plattan varit ute i etern i en dryg månad.

Men bandet från Binghamton, New York, vill mycket. Det måste man ge dem.

I sin pressrelease till debuten förklarar de att de hoppas kunna få spela några festivaler, allra helst Maryland Deathfest, och medger utan omsvep att de är ”tungt influerade av band som Deicide, Behemoth, Naglfar” och så vidare. Det är nästan lite gulligt mitt i allt det svinonda och blasfemiska (bandet pekar så klart ut sig själva som ett brutal satanic anti-christ death metal band).

Så hur kommer det sig att ett i stort sett okänt dödsmetallband från staterna letar sig in på Drefvet?

Det är inte på grund av den ojämna prestation som är debutalbumet från februari i år (en uppföljare sägs redan vara på gång och ska släppas i september). Även om öppningsspåret med den uppseendeväckande titeln Murderers And Rapists Are Followers Of Christ And Their God Forgives Them faktiskt inte är en helt tokig dödsdänga och Fuck God And Christ (Fuck Religion) också har sina poänger.

Men dess omslag.

Piss on Christ tar verkligen sin grej hela vägen. De är skivomslagens ”based on a true story”.

Upplysningsvis föreställer bilden frontmannens, som kallar sig Lou Giovanni, aka Dan Castrofate, autentiska urinstråle som träffar ett halshugget crucifix och en bibel.

Piss on Christ pissar alltså bokstavligen på Kristus på omslaget till sitt debutalbum.

Det blir inte mer diskbänksrealistiskt än så.