Terra, Welfare Sounds

Nya greppet: Drive-in-konsert

Knepiga tider kräver kreativa lösningar. Skivbolaget Welfare Sounds skulle ha firat 5-årsjubileum med en hejdundrande konsertkväll på Pustervik i Göteborg. När det nu ställts in till följd av coronavirusets härjningar hittar bolaget en ny väg att fira sitt jubileum.
Det blir en drive-in-konsert på Bananpiren!

Skivbolaget Welfare Sounds skulle ha slagit på stort och firat sitt 5-årsjubileum på Pustervik i Göteborg under Valborgsmässoafton.

Coronaviruset, covid-19, ville dock annat. Eventet är inställt, men blir ändå av.

På Bananpiren i Göteborg där det tidigare anordnas dive-in-biovisningar tar skivbolaget nu ett helt nytt grepp och anordnar en drive-in-konsert.

Banden Division of Laura Lee, Beverly Kills och Terra kommer att uppträda framför storbildskärmen och konsertljudet från scenen ska sedan sändas ut i FM-bandet så att det går att ratta in det i bilarna på plats. Samtidigt kommer konserten även att livestreamas på nätet.

– Det känns väldigt kul att göra något som är likvärdigt till den inställda releasefesten på Pustervik, att äntligen få spela ett fullt set med alla nya låtar. Vi är otroligt peppade men lite nervösa över det här nya konceptet. Det blir nog en speciell känsla att besökarna ”klappar händer” med biltutorna mellan låtarna, blir det riktigt tryckar-stämning kanske de blinkar med blinkers.”, säger Alma Westerlund, sångare i Beverly Kills i ett pressmeddelande.

Tiden för det nytänkande eventet är Valborgsmässoafton från klockan 19.