Norge + Sverige = sant

Är norsk-svenska elektrosamarbeten det nya svarta?

Tidigare i år fick vi njuta av Robyn och Röyksopps fantastiska EP ”Do it again”. Lyckliga Way Out West-besökare (inte jag) fick även njuta av musiken live i Slottskogen i helgen.

Nu har ännu ett elektrosamarbete mellan länderna dykt upp i form av Say Lou Lou och Hans-Peter Lindstrøms Games for girls. Say Lou Lou är förstås den svensk-australiensiska systerduon som blivit välförtjänt hypade det senaste året. Hans-Peter Lindstrøm är en norsk musiker och producent som varit aktiv inom elektroscenen sedan början av 2000-talet.

Games for girls är riktigt bra och kommer enligt PSL att finnas med på Say Lou Lous kommande skiva. Kul att höra systrarna göra en låt som är lite mer untz-untz än deras vanligtvis atmosfäriska elektro.

Men varför stanna här? Det är dags att upprätta en ny norsk-svensk musikunion. Här är några samarbeten som jag ser fram emot:

  • Jonas Gardell tar fram sin punkiga sida och gästar homoerotiska Turbonegro på deras nya skiva.
  • Svenske legendaren Jonas Åkerlund regisserar Ylvis-brödernas nya video. Barn världen över får epilepsiattacker när de youtubar videon om och om igen.
  • Watain och Darkthrone gör en black metal-skiva som är så ond att världen imploderar och alla dör.
  • Fiolhoben Alexander Ryback kompar Seinabo Sey på hennes nya singel. Kredd möter bredd på ett sällan skådat sätt. Världen imploderar. Alla dör.

Vilka norsk-svenska samarbeten vill du höra?