Nina Andersson

Ninsun Poli har något unikt

Det första som trollbinder mig hos Ninsun Poli är rösten. Den låter som.. som.. inget annat. Ingen annan. Jag är lika fascinerad som jag är imponerad.

Ni som besökte Kentfest i Göteborg förra sommaren hade då turen att få se henne uppträda (för det missade ni väl inte?) Efter debutsläppet 2005 som hyllades skoningslöst följde turnerande och spelningar på festivaler. Men sen blev det tyst från Ninsun Poli. Efter ett EP-släpp förra året så är det nu dags igen.
Nu en EP fullproppad med toner som är lika beroendeframkallande som solsken. Fem låtar som egentligen är helt olika men som ändå bär på en gemensam nämnare. Rösten och det unika utrycket.

Redan med de inledande trummorna i öppningsspåret Good fastnar jag. Det är electropop med små stänk av både soft loungemusik och medryckande R´n´B, då är vi bara i början av denna musikaliska resa.
Den skitiga basen som får inleda Forever skulle nog både få Thåström och Pelle Ossler att jubla i kör. Den fick mig att spela luftgitarr (det är alltså ett bra betyg). Där slutar den enda likheten med Joakim Thåström.

Den här EP:n från Ninsun Poli är extremt välgjord. Den är så nära ett musikaliskt konstverk man kan komma. Men hur snygga arrangemangen än är så är det rösten som är den största huvudrollsinnehavaren.

Ninsun Poli är tillbaka. Jävlar vad glad jag är för det..