Nicole Sabouné – Miman

Debutplattan som släpptes 2014 satte otroligt djupa spår i mig. Jag räknar den som en av de bästa debuterna någonsin som släppts i det här landet. Hur följer man upp det? Bara tanken på det ger mig magsår, och små nätta panicattacks. Men Nicole Sabouné gjorde det enda tänkbara. Hon levererar en platta som känns ännu mer, som karvar ännu djupare spår i hjärtat.

När jag läser intevjuer med Nicole inför släppet så pratar hon om referenser som format plattan, om musik som fått stå modell till ”Miman”. Det är Black Sabbath, Anna von Hauswolff, Sunn O))) för att nämna några. Slänger vi ner alla de där banden i en mixer och analyserar produkten så skulle vi få en svintungt riffande skönsjungande konstig odyssé.
Som tur är så valde Nicole Sabouné en annan väg att använda ovanstående influenser..

Redan i öppningsspåret The Body får jag tillbaka alla de där känslorna som debuten ”Must Exist” framkallade. Det mörka gotiska. Det Kate Bushiga. Det mystiska, och framförallt det fantastiskt melodiösa.

Den största skillnaden hörs i hårdheten. Det är en mer karg ljudbild, kallare och råare. Men aldrig aldrig någonsin utan själ eller hjärta. Right Track blir mitt starkaste bevis. Jag tvingas hålla mig i bordet för att inte dras med i orkanen. Och så levereras ”Miman” i spår efter spår. Fullmatat med känslor och hjärtskärande ärlighet.
Även de lugnare låtarna som till exempel Under Stars ( For The Lovers) och Withdraw är så fullproppade med hjärta, smärta och känsla.
Att försöka plocka ut en personlig favorit på skivan blir en omöjlighet. Alla spår står ut. Alla låtar har ett eget hjärta. Alla låtar blir en lika viktig pusselbit för att skivan ska bli så fantastiskt bra som den faktiskt är.

Nicole Sabouné är inte bara tillbaka.

Hon har tagit sin rättmätiga plats på tronen av svensk popmusik.

 

Nicole Sabouné – Miman