Nicole Sabouné får hjärtat att slå volter

Nicole Sabouné
Norrköping
2014-08-23

På en provisoriskt byggd scen trettio meter (typ) ovan jord med en presenning som backdrop får Nicole Sabouné Norrköping att skaka i grunden. Med endast en skiva i bagaget uppträder Sabouné som att hon hållit på med detta i hundra år. Hon äger scenen så fort hon tar det första steget ut på den. Som att det skulle vara det enklaste i världen.

Hon dryper av coolhet trots att hon egentligen inte gör något. Hon bara är, men hon är coolhet personifierad. Låtmaterialet må vara en skiva kort. Men det är av den bästa kvalité. Alla låtar är hits. Alla låtar framförs som om det vore sista gången. Alla låtar får hjärtat att slå volter, skrika och dansa.

Det finns inget mellanläge denna kväll, inga andningspauser. Det är full fart framåt från och med första låten Win This Life och först efter fyrtiofem minuter kan jag åter hämta andan. Kort men intensivt som en höststorm. Det finns så många ögonblick under denna spelning som är så magiskt fina. Den blytungt svängiga Haters Don`t Dance, ovan nämnda öppningslåt, den farligt smittande Conquer Or Suffer och så vidare. Hennes röst fyller hela den dansande innergården. När hon och Nicklas Stenemo sjunger tillsammans så blir det så rasande vackert och snyggt. Som ett stjärnfall som landar mitt på scenen. NM

Alla russin smakar ljuvligt i denna kaka.

Givetvis ska bandet som backar upp Nicole Sabouné hyllas med pukor och trumpeter. Med Stenemo som maestro skapas ett överjävligt driv från scenen.

Det här var en vansinnigt bra spelning. Nicole Sabouné är en extremt cool artist. Jag hoppas innerligt att hon får all den framgång och berömmelse hon förtjänar. Det är hon värd.