Nicole Sabouné & Arbis

Nicole Sabouné har en unik förmåga att förvandla mörker till något vackert.
Turnépremiären på Arbis i Norrköping var absolut inget undantag.
Alla hjärtans dag är från och med nu klädd i svart.

Dagen till ära släppte Nicole Sabouné en cover på Titiyos låt Come Along.
Ett ganska så otippat låtval kan tyckas men efter att ha penslat låt med diverse nyanser av moll så känns den lika självklar och tydlig som vilken Sabouné-låt som helst.

Spelningen på Arbis är en emotionell berg och dalbana.
Öppningslåten Withdraw är lika stenhård som den är skör och Nicole Sabounés röst är så rasande vacker och smyckar de melankoliska tonerna som den mest glimrande juvelen.

Hur mörk och melankolisk spelningen än blir så är det aldrig långtradigt.
Musiken skapar en dramaturgi som är sjukt fängslande.
Det är storslaget och intimt i samma andetag.

Låtlistan bestod främst av låtar från senaste EP:n ”Come My Love”, där For Us visade sig vara en monumental låt live. Jisses vilken energi den låten skapade, samt senaste fullängdaren ”Miman” där Bleeding Faster växt upp till att bli ett gotiskt monster som är så stark, så grandios, så olycklig men så fager.
När Nicole Sabouné med full stämma skriker ”THIS IS FUCKIN OUTRAGEOUS, WHAT THE FUCK DID YOU SAY” så spricker mitt hjärta i tusen bitar.
Det är så fruktansvärt vackert.

Hela aftonens höjdpunkt kommer i avslutande I Surrender. Det är goth-disco i sin allra vackraste form. Exakt där ligger storheten hos Nicole Sabouné (en av de iaf) att tömma sitt hjärta på känslor, på sorg, på drömmar och ändå få en lokal att hoppa och dansa som sockerstinna barn.
Jag menar kan man få en stel man/grabb/pojke som mig att dansa och skråla ”I WILL NEVER FOUND ANOTHER BOY” ja då har man lyckats.
Nicole Sabouné är i uppstarten av sin turné. Missa den inte.