Ms Henrik listar världens modigaste artister

Ms Henrik går sin egen väg. Idag släpper han sin singel Bullshit Baby och när Drefvet ger honom pennan listar han de fem enligt sitt tycke modigaste artisterna.

Tjenare!

Okej jag ska snacka lite om de fem modigaste artisterna någonsin, lite som en uppsats i skolan. ”Beskriv med egna ord de fem roligaste sakerna du gjort på sommarlovet”.

Jag börjar med FR David som är en sjukt modig artist av den anledningen att han gjorde en platta som handlar enbart om att han är kär men inte vet hur man säger det för att han är bara bra på musik. Den mest kända låten är ju så klart Words men hela skivan handlar faktiskt om exakt samma sak. Det är modigt.

En annan är bandet Hüsker Du som på ”Candy Apple Grey” kör samma trummfill i början på låtarna på typ halva plattan. Det är ju ett väldigt fint fill och varför inte bara plöja på med det då? Det är modigt.

Iggy Pop är modig. Att göra musik som Stooges gjorde på den tiden är ju helt sinnessjukt modigt och att sedan släppa låtar som Nightclubbing. För att inte tala om att trycka i sig alla substanser som fanns i LA och hoppas på det bästa. Det är kanske mer korkat, men ändå ganska modigt. Anyway jag älskar Iggy.

Lou Reed är modig. Lou Reed är även bäst. Han är modig för att han släppt otroligt mycket superdålig musik men inte bryr sig om det, han vet att han är kass men han är sig själv, det är viktigare än att vara bra för honom. Det bästa med Lou Reed är ju Lou, inte hans musik. Det är ju very modigt.

Den sista modiga artisten får bli Thomas Öberg som vågar slänga sin kropp likt en projektil till höger och vänster som om han vore en testdocka i en Volvoreklam. Brave shit.

Tjenixen!