Moment om inspiration, musikaliska upptäckter och passion

Joel, Jacob och Rasmus har ganska olika musikbakgrunder vilket Moment tror är en av anledningarna till att de kompletterar varandra så bra i musikskapandet. När det blir för poppigt sätter någon stopp och samma sak när det blir för indie. Trion känner nu att de skapat något eget sitt sound.

Rasmus: Jag inspireras av nästan all form av musik så länge det känns ärligt och äkta. Det känns ofta direkt på en låt. Jag är en riktigt intensiv lyssnare. Jag lyssnar i stort sätt på någonting nytt hela tiden. När jag hittar ett nytt band eller en låt så lyssnar jag på den oavbrutet under en vecka tills jag kan släppa den ur tankarna. Men jag har även haft mer långvariga förhållanden. Som när jag upptäckte The National, Ben Howard och det brittiska bandet Little Comets.

Joel: Mitt första och hittills mäktigaste musikaliska minne var när jag som 10åring upptäckte Rolling Stones. En livekonsert från 97 på en platt-tv i en audiobutik. Jag kunde såklart inte sätta fingret på vad de där gubbarna gjorde som fick mig att sluta tänka på allt annat. Jag hade för första gången blivit berörd av musik, jag blev inspirerad och sen den dagen har jag aldrig tvekat på vad det är jag vill göra. Jag inspireras av hela fenomenet musik. Toner, rytmer och ord blandas, känslor uppstår och förhoppningsvis går folk bananas! Det är det mäktigaste som finns.

Jacob: Musik är för mig en kraft som inte går att förklara, de där stunderna där man sitter och lyssnar på en låt eller ett stycke och försvinner bort i tankarna, de där stunderna man spelar tillsammans med andra musiker och slutar lyssna på sitt eget instrument och totalt lyfter blicken med öronen, tar in 100% av det som spelas. Då alla är på samma plats både musikaliskt och känslomässigt. Jag har alltid varit fascinerad av rytmer och började som liten att plocka ut hela arsenalen av kastruller i köket och bilda ett i mina öron perfekt låtande trumset, det ackompanjerat av min första casio-synth startade min musikaliska bana.

 

Moment – No Matter Where We Are