Melodin, Alphaville-rösten och Senior

Ivanna
”Leaving Town”
(Bakery Allstars Recordings, 2017)

Vi har en liten chattgrupp redaktörskollega senior Holmquist och jag. Den är väl som chattgrupper är mest, det vill säga fylld med nittio procent nonsens, sju procent praktiskt och tre procent vettigt. Typ.

Men den fungerar ändå oerhört bra för att definiera vad Drefvet är, eller i alla fall vad Drefvet en gång föddes ur (mer än lite för många pilsner och väldigt storslagna drömmar). Vi har väldigt olika musiksmak, men brukar ändå tillslut kunna enas i vad som är bra och vad som är dåligt.

Jag gillar det ena, han gillar det andra och vi är rörande överens om att det tredje är uselt. Så är Drefvet.

Jag skickade lyriskt förstaspåret från Ivannas ”Leaving Town”, upplyftande betitlat Disease, till Senior. Meningsutbytet som följde:

(Senior): Jag gillar musiken och melodin, lite svårt för Alphaville-rösten.
(Jag): Jag tycker det är rösten som gör hela grejen.

Och i den sammanfattningen kunde vi enas om att Disease är en i allra högsta grad bra låt. En drefvig-låt som vi brukar uttrycka saken.

Vi diskuterade inte själva skivan vidare efter det, men det har jag för avsikt att göra med er nu. För jag är ganska övertygad om att ni är flera stycken likt mig som gillar den utstuderade sången medan andra går igång mer på det subtila melodispråket.

Men om man ska se hela skivan, ”Leaving Town”, ur ett större perspektiv kan nog inte annat konstateras än att jag älskar det ena (Disease och avslutande The City, det är fullständiga kanonlåtar) och ni älskar det andra, men i slutändan kan vi nog vara rörande överens om att lite för många av spåren känns som ren utfyllnad.

Så hade nog i alla fall senior Holmquist uttryckt det.