Markus Krunegård sparkade igång Bråvalla

Markus Krunegård
Bråvallafestivalen
2014-06-26

På Bråvallafestivalen är det ingen som stör sig hårt på Markus Krunegård. Däremot på arrangören vars strul gör att insläppet (och därmed konserten) blir försenat med följden att Trivium dundrar igång på grannscenen innan Krunkan hunnit lira klart och raserar det snygga avslutningsnumret Korallreven & Vintergatan.

Det är en trist start på festivalen att tidsschemat spricker det första som händer, men i övrigt finns inte mycket att anmärka på Krunegårds öppning. Han ger vad han har inför hemmapubliken och bjuder på ett laddat mellansnack som är både personligt och självironiskt.

Det är tydligt att det är det äldre materialet som funkar bäst den här tidiga förmiddagen. Krunegård försöker med en del nytt (och jovars Du stör dig hårt på mig fungerar absolut) men det vill inte riktigt ta sig.

I det gamla däremot, där glöder han bitvis. Jag är en vampyr dyrkas av publiken och Askan är den bästa jorden gör han och bandet mästerligt. För att då inte tala om Hela livet är ett disco.

Det är en gemytlig öppning av festivalen där det väl egentligen bara är huvudpersonens flottiga frisyr som går att ifrågasätta.

Men som sagt, det är missen att Trivium förstör avslutningsnumren som alla stör sig hårt på, inte Markus Krunegård.