Markus Krunegård – Härskarens teknik

Att Markus Krunegård har rastlöst blod råder det inga som helst tvivel om.
I svallvågorna efter sommarens släpp kommer en fem spår stark EP med rykande färskt material.

Och efter en första lyssning till titelspåret Härskarens teknik så trodde jag att det var en råare, punkigare Krunegård, och ja jo det ÄR det till viss del. Det är skitigare, mer grovhugget än vad man tidigare vant sig vid när man hört Markus. Mer yxa än skalpell, men samma fingertoppskänsla vad gäller äktenskapet mellan text och melodi.

Känslan jag får efter att ha lyssnat genom EP:n ungefär ett tjugotal gånger är att Markus Krunegård ville spela in ett par låtar för att det är så jävla kul. Glädjen och kärleken till musiken tar sig ut genom mina lurar och lyfter skivan till stundtals magiska höjder. Go Johnny Go:s surfpunkiga vibbar är precis vad dessa gråa råa dagar behöver. Norrköpings Sonic Surf City har fått en konkurrent på surfvågorna. härskarensteknik

Visst känner man igen sig till slut. Det är inget revolutionerande släpp, inga tvära kast eller plötsliga genrebyten. Det är kort och gott en samling riktigt svängiga och medryckande Markus Krunegård-låtar. Men det finns en höjdpunkt. Jävlar i havet att det finns en höjdpunkt..

Låten kanske tilltalar mig lite extra då Herr Krunegård och jag härstammar från samma stad. Född långt från USA är (i min bok) en av de starkaste låtarna Prinsen av Peking har släppt på..ja ett bra tag. Bara sådär, lite nonchalant inslängd på en EP. För någon minut gillade jag min hemstad igen. Texten är så träffsäkert placerad någonstans mitt mellan solar plexus och hjärtat. Om att komma från en stad man bara längtar bort från men som man alltid längtar tillbaks till. Komplext? Ja, men plattans vackraste sanning.

Noll Ett Ett min plats i livet!