Maggio äger fredagskvällen

Veronica Maggio
Bråvallafestivalen
2014-06-27

Bråvalla radar upp trippelt svenskt på de stora scenerna under fredagskvällen. Först The Hives, sedan Mando Diao och slutligen sveriges popprinsessa Veronica Maggio.

Inramningen är pefekt. Solen är precis på väg att gå ner och färgar himlen röd i horisonten. På scenen står två enorma armar och händer, den ena gör peace-tecknet. Ljusshowen är magnifik och bandet som backar Veronica är stort och sjukt tight.

maggio2Huvudpersonen då? Hon gör entré och är ett energiknippe från första stund.

Majoriteten av setet är bra, det finns några toppar. Bland annat Låtsas som det regnar som bryter ut i en mer fartfylld version än studioversionen. Snälla bli min presenteras som den sorgligaste break up-låten någonsin, och möts av stort jubel och allsång från första takt.

Det finns också några småsega partier. Men det riktiga krutet har Veronica Maggio sparat till slutet.

Fyra låtar från slutet börjar Veronica prata om hur det är att sjunga in en duett och alla fattar direkt vad som är på gång. Hela huset drar igång och i andra versen kliver Håkan Hellström in på scenen. Duon gör låten helt magiskt och publiken är i extas. Det här var förmodligen Bråvallas höjdpunkt för många besökare.

veronicahakan1veronicahakan2Håkan tackar för sig och Veronica rusar vidare i en ösig version av Sergels torg som det dansas friskt till i publiken. Låten avslutar det ordinarie setet. Bandet försvinner från scenen med dyker strax upp igen och showen startar om med Jag kommer. Vilken låt det är, som dessutom lyfts ordentligt live. Här uppstår den största allsång jag hört hittills under festivalen.

Jag kommer går knappt att toppa, men Veronica ger sig inte än. Hädanefter blir kvällens sista låt, komplett med en konfetti-kaskad. Veronica Maggio säger tack, går av och låter bandet avsluta den fantastiska spelningen.

Hade vi jobbat med betyg på Drefvet så hade den sista delen av konserten gått genom betygstaket. Här visar Veronica Maggio att hon är en av Sveriges bästa live-artister. Jag funderade tidigare om jag ska gå och se henne på Popaganda senare i sommar. Nu är saken klar.