Maffigt kängpunksmangel från Norrköping

Kaos Kris och Helvete
”Och allting blir som det var”

Kaos Kris och Helvete är inte bara namnet på det här kängpunksgänget från Norrköping, det är också en ganska bra beskrivning av känslorna de rör upp med nya given ”Och allting blir som det var”. Manglet får en att vilja headbanga tills ögonen trillar ut.

Här finns humor, till exempel i låttiteln Kjell Awaits och i Gunvald Larsson-introt till Dödssjuk (repliken ”VAD ÄR DET FÖR JÄVLA SJUKVÅRDSSYSTEM!?” är en perfekt ingång i låten). Men här finns framför allt en stor dos allvar i lyriken. Jag älskar inledande Vi är de värdelösa som börjar med att slå ner på arbetarklassen, men i slutet konstaterar att ”när ni ska ha nånstans att bo, då är det tur att vi kan gno, ger barnomsorg och allt det där, så ni kan göra karriär”. En av flera vassa texter på plattan.

Texten till låten ”Feberdrömmar” är förresten skriven av Tompa Lindberg, At The Gates-sångaren som har harvat i samma musikaliska marker med Skitsystem.

”Och allting blir som det var” är inspelad av Joona Hassinen i Studio Underjord, en kombo som börjar bli det självklara valet om man spelar hård musik i Östergötland, och det behöver knappast sägas att produktionen låter riktigt bra.

Tryck genast igång låtarna via spelaren här nedan och låt manglet omfamna dig – en garanterad väg till välmående.