Maffig hemmapremiär

Say Lou Lou gjorde sin första hemmaspelning i huvudstaden på lördagskvällen. Från scenen uttrycker systrarna Kilbey oro för att bara mamma och mormor skulle komma och kolla. Obefogat, såklart. Debaser Medis är fullt av indiefrisyrer den här kvällen.

Med sitt liveband, bestående av gitarr, trummor, keyboard och horn (!), växlar Say Lou Lou upp ett snäpp. Särskilt trummorna gör att den atmosfäriska elektropopen får lite mer tryck och blir helt fantastisk live. Elektra och Mirandas sång är också oklanderlig.

say lou lou 1

En dryg timmas spelning bjuder de på. Det blir alla släppta låtar, inklusive Tame Impala-covern Feels like we only go backwards. Det är bara Ebba Grön-covern Uppgång & fall som saknas. Dessutom får vi ett gäng osläppta låtar som kommer att vara med på den kommande fullängdaren, alla lika bra som det bandet släppt hittills.

say lou lou 2

Say Lou Lou är ett av de mest spännande svenska banden just nu och de visar att de inte bara skriver bra musik utan även hör hemma på scenen. Jag rekommenderar starkt att besöka något av stoppen på den pågående skandinavienturnén.

say lou lou 5

say lou lou 4