Fredrik Tideman

Lo-fi-känsla med Little Jinder

Little Jinder
Bråvalla
2015-06-27

Jag älskar lo-fi-faktorn hos Little Jinder. Hon har sin laptop bredvid sig som hon ställer sig och meckar med när hon ska dra igång låtarna. Hon spelar en ny låt som hon får börja om för att den inte riktigt sitter. Låtlistan är skriven på armen.  Allt är inte perfekt, men det spelar ingen roll – det är känslan det handlar om. Hon är som ett electropopens garageband.

Förutom några nya låtar serverar hon de bästa låtarna från förra årets skiva. Luft för dig och Random folk låter grymt bra. Och Ful och tråkig tjej har fått sig en remake och blivit en partydänga i upptempo. I slutet kommer också Rebecca och Fiona upp och gästar (inte så otippat) efter att själva ha stått i publiken och dansat till Jinder. Gänget river av Vita bergens klockor och nya singeln Sommarnatt innan Little Jinder kliver av. Musiken låter förresten grymt bra med livebandet som hon har med sig.

Snygga textrader som ”Vi kan va som Paris och Nicole” och ”Vaknar upp och känner ingenting, ångrar att jag drack 28 vin” dröjer sig kvar i huvudet efter att Little Jinder gått av scenen.

Det här var en av mina höjdpunkter på Bråvalla.