Livsnödvändigt, vecka 8: Mathew Lee Cothran – Judas hung himself in America

Råkade av en händelse över den här otroligt sköna plattan från den amerikanska singer-songwritern Mathew Lee Cothran.

”Singer-songwriter” är förresten en lite för enkel beskrivning av soundet, här finns intressanta ljudbilder med allt från akustisk gitarr till autotune.

Avslutande Who did pull the pin of the people är en av höjdpunkterna, men hela skivan med åtta låtar klockar in på 20 minuter och bör avnjutas i sin helhet.

• BUBBLARE

Little Jinder – Kvicksand

I en musikvärld där de flesta artister som slår brett står på andra låtskrivares axlar är Little Jinder en frisk fläkt som skriver och producerar sin egen musik

Med det sagt har hon gjort en hel del intressanta samarbeten med exempelvis Rebecca & Fiona, Markus Krunegård och Martin Sköld. Nu när hon släpper första singeln från sin kommande skiva är det Markus Jägerstedt som varit inblandad. Obekant med namnet? Jägerstedt har sina tentakler ute både här och där i den svenska musikbranschen. På Stockholmsfestivalen Popagandas scener har han de senaste åren stått tillsammans med Robyn (La Bagatelle Magique), Seinabo Sey, Markus Krunegård och Little Jinder.

I ”Kvicksand” handlar det som så ofta om kärlek som går åt helvete, men frågan är om Little Jinder någonsin låtit så passande för ett dansgolv? Jag gillar det!