Livsnödvändigt, vecka 7: En programförklaring från Lana Del Rey

Att Lana Del Rey, efter i åratal ha sjungit låtar om kärlek, döper en låt till Love är väl lite som när det satanistiska dödsmetallbandet Deicide döpte en låt till Death to Jesus. En låttitel som, även om den är lite lat, går hand i hand med artisten.

Jag älskade ”Born to die”, jag älskade ”Ultraviolence”. ”Honeymoon” från 2014 fastnade jag aldrig för. Jag vet inte varför, det kanske bara var en tid i livet som var osynkad med Lana Del Reys musik.

Nu är hon tillbaka med en ny låt och jag är peppad. Om titeln Love återspeglar det mest grundläggande i Lana Del Reys låtar så är musiken i samklang med det. Love är en avskalad och vacker kärleksballad. En programförklaring helt enkelt.

Singeln bildsätts förresten av ett sjukt snyggt och filmiskt omslag med klassisk LDR-estetik.

En låt som kommer att sätta hjärtan i brand i Slottsskogen i sommar.