Luger

Little Jinder: ”Allting suger”

Bildgoogla ”pastel grunge” och försök att inte älska kombinationen av rosa fluff och budskap som ”you make me want to stab myself” och ”people suck”. Söt yta med ett mörker som döljer sig där under.

Ingen svensk artist förkroppsligar pastel grunge bättre än Little Jinder. På ytan är det sockersöt pop med låttitlar som Hångellåten, Vem har cigg? och Ligger med en ful. Men där under finns texter om olycklig kärlek och att längta tillbaka till en tid när livet var enklare. I en intervju med TT berättar hon om det senaste årets uppbrott och ensamhetskänslor och säger att hon använder ångesten som en drivkraft.

I krocken mellan pepp och depp uppstår magi och det gör Little Jinder till en av mina favorit-popakter.

I låtskrivandet har hon lagt i en växel till. Jämfört med den självbetitlade skivan från 2014 går låtarna oftare i upptempo. Super 8 är en av de bästa låtarna Jinder har gjort. Här finns också några snygga gästspel, bland annat av Markus Krunegård i Ligger med en ful (var det möjligtvis den låten de skrev ihop i serien Krunegård & Jinder på turné?).

Till nästa skiva kan det bli intressant att se om Little Jinder är en generationsartist som alltid kommer att skildra livet som ung i en kall storstad eller om hon går vidare med andra teman. Passa på att njuta av det förstnämnda så länge.