Lindha Kallerdahl har ordet

Lindha Kallerdahl bär på en röst som iklär sig en mängd skepnader. Den är djup och mörk som en avgrund, men också ljus och hoppfull som en vårsol. Lindhas röst och uttryck klär hennes musik i den vackraste av skrudar

Till soloskiva nummer tre fanns två tydliga spår för Lindha Kallerdahl. Två spår som på sätt och vis väver
in i varandra, men som också kan stå på egna ben. Här får de husera på en varsin vinylsida.
Ena sidan består av utdrag från en livekonsert i Malmö i våras där Lindha samlade sina favoriter från
improvisationsscenerna i Sverige och Danmark.

Andra sidan på vinylen utgörs av en soloinspelning som gjordes i Lindhas vardagsrum mitt
bland flyttkartonger och städmoppar i somras.
Tanken var att, strax innan flytten till ett nytt hem, med musiken som uttryck sätta punkt för sex års liv i just detta rum. Att samla minnen, visioner och trasigheter till ett bokslut.

Från havets djup till universums mörker färdas hennes röst som en pil av starkaste
ljus. Så varför inte låta huvudpersonen själv lista de röster som format och influerat henne.

Radka ToneffThe moon is a harsh mistress
Älskar hennes röst. Hur hon fullständigt blottar sig. Enkelheten är total.

NirvanaCome as you are
När de släppte denna skiva dansade jag som bäst till en helt annan typ av musik. Satte på denna skiva mest för att jag hittade den i skivsamlingen och ville förstå vad alla talade om. Från och med då gör jag inget annat än kapitulerar!!!

John Coltrane QuartetA love supreme
Världens bästa låt och världens bästa band! Detta band är mitt hem. Älskar fullständigt John Coltrane spel. Hans ton är fullständig. En röst som jag känner varje vibration av. Alltid närvarande. Låten i all sin enkelhet är storslagen. Bandet har allt!

Betty CarterWhen I fall in love
Allt med den denna kvinnan funkar fint för mig. Hon är en av mina husgudar. Fick chansen att uppleva henne live. Har sen dess aldrig upplevt någon med mer kontakt med både musik och publik. Hon kompromissar INTE. Hon är power, GRYM!

Billie HolidayStrange fruit
Det går inte att inte ha med henne. Och det går inte att inte ha med denna låt. Högaktuell än idag, sorgligt nog. Hon var och förblir en hjälte för mig. Hon var hjärta och smärta. Rakt av ärlighet! Tack Bille för att du gav så mycket. Önskar att jag någon dag få ge tillbaka i mångfald! Du är Guld.