Lindemann levererar tragiskt dålig buskismetal

För ett tag sedan så annonserades det om ett nytt musikaliskt samarbete mellan Till Lindemann (Rammstein) och Peter Tägtgren (Pain/Hypocrisy). Projektet går visserligen under namnet Lindemann så man får väl anta att Rammstein-frontaren är den drivande parten. Och det märks också i första singeln.

lindemannpetertag_638Redan när promobilden här till höger kablades ut så anade man ju: Det här kommer att bli dåligt. Det är liksom dålig smak i kvadrat.

Och nu har första singeln och videon släppts, och ja, det är precis så dåligt som man kunde ana. I Praise Abort sjunger Till Lindemann att han helst knullar utan kondom, att han hatar sin fru och att det är jobbigt att ha sex barn (de äter för mycket).

Videon bjuder på sedvanligt Rammstein-äckel. Och just det, Till moonwalkar i en lustig hatt.

Alltså. Jag hade inte förväntat mig något bra. Men det här är så bed-e-röv-eligt jävla dåligt.

Jag älskar Rammstein men de har ju korsat gränsen till pajasmetal allt fler gånger på de senaste skivorna. Med Pussy blev det bara för mycket. Och det känns ju rätt lätt att räkna ut vem som har varit drivande i den utvecklingen.

Samtidigt blir jag lite kluven. Budskapet ”praise abort” är ju ändå skönt att höra jämfört med till exempel en presidentkandidat som jämför aborträttigheter med nazityskland. Men. Jag kan inte komma över känslan av att Till Lindemann bara tycker det är kul att sjunga om sex och allt som hör därtill.

En titt på låtlistan på kommande skivan bjuder på titlar som Ladyboy och Golden shower.

Är det Steel Panther som har kommit med kreativ input?

Avgå alla.