Thomas Ökvist

La Belle Epoque

Kent släpper La Belle Epoque.

Som hajpen påbjuder har storstadspressens vassa pennor, de där som anses tillhöra någon form av Elite, redan spritt Rosor & Palmblad vid fötterna på Eskilstunas Cowboys.

Och fansen, de där som tycker att Kent är En himmelsk drog, anser att det finns minst 999 Pärlor i bandets diskografi och menar att alla som tycker annat är Idioter, ja de svärmar så klart som flugor kring Socker vid varje hint om vad som komma skall.

Det är så det är när Kent släpper nytt. De skulle aldrig kamma Noll i recensionerna.

De anses vara lika viktiga som Sjukhus för skadade, som Petroleum för bilindustrin, som Berlin för hipsters och som Columbus för historien.

De anses vara som ett Hjärta i det musikaliska Sverige.

Man måste gilla Kent, hylla Kent, älska Kent, gör man inte det är man Ingenting.

För en sådan som mig som knarkar Musik Non Stop förväntas det förmodligen att stämma in i hyllningssången. Men jag som aldrig varit en sådan som drar upp Skisser för sommaren med gruppens turnédatum som riktlinje tycker att hela fenomenet Kent är lite som en Vy från ett luftslott.

Ni får mer än gärna sortera in mig i kategorin ”Töntarna” eller kalla mig för Klåparen i sällskapet. Rent av tycka att jag är Oprofessionell som musikjournalist och be mig söka En helt ny karriär. Men ett gäng Kent-hits är Vad två öron klarar. Även om jag gillar bandet har det aldrig gjort något djupare Avtryck hos mig.

Det finns inga ord för hur överdriven hajpen är och min Slutsats är att Kent är överskattade.

Men nu släpper gruppen La Belle Epoque och jag ska ge dem en Chans.

Nu tänker jag bara: Låt dom komma, jag är Beredd på allt.

LSD, någon?