Konstigt. Äckligt. Svängigt

Den Sydafrikanska hihop/electro/rave-gruppen Die Antwoord kommer till Stockholm och Dans Dakar i sommar. Med sig i bagaget har de tre medlemmarna två fullängdare och en rykande färsk singel.

Trots min kärlek till elektronisk musik så har jag helt lyckats missa Die Antwoord. Så jag tänkte jag skulle lyssna in mig inför Dans Dakar-spelningen. Och det är konstigt så det förslår. Jag vet inte riktigt om jag fattar konceptet. Det är chock-techno med masker, blod och monster. Men, och det så vansinnigt avgörande MEN:et. Det svänger.

När jag lyssnade på senaste singeln Pitbull Terrier så tänkte jag inte på videon eller på låten.
Jag tänkte på hur mycket marken kommer skaka i centrala Stockholm. Jag tänkte på ljusshowen som får natthimlen att lysa upp som en regnbåge. Jag tänkte på alla de tusentals människor som kommer dansa euforiskt i ett lyckorus. DEN känslan suddar ut allt det konstiga, den känslan tvättar bort allt blod och gör alla äckliga masker vackra som en soluppgång.

Jag tror att Sydafrikanerna kommer bjuda på en vansinnigt häftig spelning i sommar.

En känsla jag har bara.

.