Johannes Helje

Keep on keepin’ on!

Vad tycker ni om First Aid Kits nya singel som släpptes idag?

Jag gillar…

  • … upptempot
  • … mantrat ”keep on keepin’ on”. En Curtis Mayfield-referens?
  • … Att någonstans under stämsången och gitarrerna döljer sig ett Ennio Morricone-soundtrack.
  • … känslan av att sitta på en hästrygg i en amerikansk öken.
  • … att det är (med First Aid Kit-mått mätt) en full blown poplåt. Tro mig när jag säger att jag älskar låtar som In the hearts of men och This old routine, det här är något annat och det är precis lika bra!

Om vi ska prata stora svenska singelsläpp: När Anders Nunstedt belönade Kents La belle epoque med fem getingar tyckte jag att det kändes lite väl generöst. Men när Kristin Lundell ger My silver lining fem plus har inget känts mer rimligt.

Den där känslan när man har höga förväntningar, som faktiskt infrias. Nu är jag sjukt nyfiken på att höra hur resten av skivan låter.

Jag säger helt enkelt: Keep on keepin’ on!

”Stay Gold” släpps 10 juni.