Kastrup – In Search Of Us

Kastrup. Det började med en ödmjuk förfrågan om en videopremiär till låten Thieves 2015. Mina knän vek sig efter en lyssning. Kastrup. Vem? Vad? Två killar från Malmö..fast det låter ju storslaget. Episkt.
Där och då började det.
Jag har skrivit om gruppen några gånger. I varje text har jag behövt överträffa mig själv för att gruppen gör detsamma.

Man kan lugnt säga att jag väntat på den här EP:n. Mina förväntningar är orättvist höga. Jag tänker på förhand att det kommer vara bra, men att de knappast kan knocka mig (igen).

Joanna..PANG..knäna viker sig..ögonen sluts..huvudet gungar i takt med trummorna som följer hjärtats rytm.
Vad är det här? Igen? Det kan inte vara fysiskt möjligt att hela tiden överträffa sig själv. Att låt efter låt sätter nya personliga rekord. Jag har aldrig upplevt det hos ett band tidigare.
Du kanske tycker jag har fel, det är helt ok. Jag bryr mig inte det minsta. Jag dansar vidare..
Joanna är en fantastisk poplåt med en löjligt smittande melodi. Jag måste lyssna igen. Igen. Igen.
Med varje lyssning kommer en ny förälskelse. Trummorna. Kören. Crescendot. Tickandet.

Jag gillar att klä beskrivningar i abstrakta ord. Hur kan en låt dofta vår? Varför påminner vissa sånger om ungdomskärlek. Hur ett genombrott låter? Klicka in dig på Joanna och lyssna själv..

Nu är ju den här EP:n mer än bara en låt. Öppningslåten Try It All är som jag tidigare skrivit om som klipp och skuren för sena sommarnätter (eller tidiga morgnar beroende på ålder). Med bombastiska 80-talstrummor är det en perfekt inkörsport till Kastrups debut-EP.
Låt nummer två heter Joanna..nuff said..

Om nu låt nummer två står ut lite extra så är det inget av de övriga spåren som hamnar i någon skugga. Samtliga låtar bär på alldeles egna krafter starka nog att skaka vilket dansgolv eller förfest som helst.

Kastrup kan snickra ihop låtar med sjuk hitpotential, inget snack om den saken. Varje låt på EP:n och även de tidigare singlarna är urstarka och jag är övertygad om att andra artister skulle gå över lik för att få en sådan låtskatt. Ljudbilden och ljudlandskapen är oändliga. Det sjuka är att jag ser publikhaven framför mig. Jag hör den ekande allsången på en festival i solnedgång. Kastrup förtjänar det. Låtarna förtjänar det.

Världen förtjänar Kastrup.
Nån.
Snälla.
Make it happen.
Nu!

 

Kastrup – In Search Of Us