Karin Risberg har ordet

Året var 1986 och hela Sverige satt bänkade framför TV-apparaterna i en direktsändning från Cirkus i Stockholm. Startfältet med de 10 bidragen var stentufft. Stopp Stopp Stanna skriven av Kee Marcello (Europe) och Peo Thyrén (Noice) hamnade på 6:e plats slagen av Anna Books ABC. Lasse Holm & Monica Törnell tog hem segern med E de det här du kallar kärlek.
Jag tävlade mot Lena Ph, Style m.fl. Min favorit var Styles ”Dover Calais

Eftersom vi alla gjorde videor till låtarna och fem av bidragen gick till final fick jag aldrig sjunga låten live… det hade jag gärna gjort!!

Nu och förr

Idag är ju tävlingen hur stor som helst och fler artister/låtskrivare har möjlighet att synas och det är ett större utbud.
Så ny musik får ta plats i alla olika genrer. Förr hade tävlingen en orkester som kompade varje bidrag och det var endast 10 bidrag som tävlade. Kul var det i alla fall och jag sjunger Stopp Stopp stanna nu när jag är ute och spelar och folk kommer fortfarande ihåg låten.

Släpper min allra första singel ”Sea Of Heartbreak” tillsammans med Tommy Nilsson från min skiva ”Angel Blue”. Det var ett oerhört fint samarbete med Tommy, vi har känt varandra sen 80-talet men aldrig sjungit ihop förrän nu. Nu är jag i Nashville och planerar för framtiden som ser ljus ut.

Puss o kram eller Kärlek Karin

 

Karin Risberg feat Tommy Nilsson – Sea Of Heartbreak