Julian Azar tar ordet och tipsar

Jag har mer och mer blivit inspirerad för den våg av musik som inte passar på mainstreamscenen,
undergroundkulturer och akter som skapar fantastiska ljudbilder som både känns självklara och nyskapande.
Min fascination för denna typ av akter baseras på deras sätt att kännas oerhört underground utan att behöva hävda sig för att synas och höras för så många människor som möjligt. De upplevs som självspelande pianon som hamnar på stjärnbilden och lyser starkare än många andra projekt som lägger tid och kraft på att ropa ut sitt budskap.

Jag skulle vilja delge ett gäng av dessa artister, dels för att sprida deras ord men även för att ingen ska missa hur fantastiskt bra dom är:

Första konstellationen Glo (https://soundcloud.com/gloneiric) vet jag inte så mycket om, men deras ljudbilder och presentation kittlar ens sinnen. De djupa basarna tillsammans med små samplade element från naturen fångar mig direkt, lyssna t ex på låten Flicka eller Sometimes – det är ren magi.

Den andra akten är V a s s h (https://soundcloud.com/vassh) som tydligen är en del av Glo på något sätt, kanske är dom tillsammans ett gemensamt kollektiv. V a s s h gör inte bara musik utan släpper även sample packs och presets för oss andra musiker att leka med, för att djupare förstår vad det är som skapas och vad det bygger på. Lyssna även på Eamon-samplingarna som används i låten Fuck it

Det tredje bandet Gidge (https://soundcloud.com/gidgeofficial) som fångade mitt intresse är mer kända för den svenska publiken, de ligger på skivbolaget Atomnation och har nyligen släppt en film och skiva som heter “Lulin” – långa låtar med atmosfäriska ljud som förtrollar ens sinne. Deras album “Autumn Bells” förändrade verkligen delar av mitt musikskapande och “I fell in love” är en av de vackraste låtarna som skrivits i modern tid.

Den sista akten Abdulla Rashim (https://soundcloud.com/abdulla) med sitt skivbolag Northern Electronics fick precis uppmärksamhet i Kobra, men utöver det är han relativt okänd på den svenska musikmarknaden. Det han skapar med hjälp av sina modular synthar är ren magi och hypnotiserar än ständigt. Abdulla Rashim som egentligen heter Anthony Linell gav även mig inspiration till att välja ett relativt osvenskt namn som “Azar”
i mitt musikskapande.

 

Julian Azar – Another Love