Jag snackar hellre om Tove än om Kent

BOOOM. Kent avslöjar att de släpper singeln La Belle Epoque om en dryg vecka och hela musiksverige har en snackis att ägna måndagen åt.

Jag är inte särskilt brydd. Senast Kent släppte en förstasingel för att promota en kommande platta uppstod hätsk stämning inom det som idag är Drefvet-redaktionen då medkumpan Ricky Holmquist nästan tog det som en personlig förolämpning när jag i annan media skrev en krönika om att 999 var en högst alldaglig liten trudelutt (en krönika ni läser här: http://www.folkbladet.se/nyheter/?articleid=5978911).

Det tycker jag fortfarande. Det tycker inte han.

Handen på hjärtat, jag tycker inte det är så där superduperfascinerande att Kent släpper nytt den här gången heller. Jag gillar Kent, men hänger knappast upp mitt musikår på att Eskilstunas svåraste ska släppa nytt material. Således är den 12 mars (släppdatumet för kommande singeln) inget jag kommer tråna efter.

Följaktligen är La Belle Epoque inte talk of the day i min lilla bubbla.

Jag snackar hellre om Tove Lo.

Idag är nämligen dagen då det nya stjärnskottet på en svensk musikhimmel släpper epn ”Truth Serum”. Flera av låtarna har varit ute och snurrat ett tag, men nu släpps de i ett snyggt sammanhang. Sval popmusik med gigantisk hitpotential.

Att tjejen som ägnat sig åt att skriva låtar åt andra tidigare och bland annat kollaborerat med Icona Pop och Gavin DeGraw satt inne på en så spännande sångröst själv är glädjande. Upplyftande. Det som borde vara snacket den här måndagen.

Inte minst senaste singeln Not on Drugs med den förtrollande textraden ”I’m not on drugs I’m just in love” är så hörvärd att ingen borde ägna en tanke åt Kent och La Belle Epoque.

Kort och gott. Jag snackar hellre om Tove än om Kent.

Lyssna och det är precis vad ni snart också kommer göra.