Ja dom säger att det blir regn ikväll

Jag vill ju egentligen inte erkänna det. Men det verkar som att Tomas Ledin visste vad han skrev om. Men istället för att gräva ner mig och förbanna vädergudarna så hyllar jag istället vädret, eller all fantastisk musik det inspirerat till.

Alla låtar handlar inte om vädret. Några låtar bär liksom på en regnkänsla. Några låtar passar in i listan utan diskussion. Andra är där för att jag har bestämt att de ska vara med. Min lista. Mina regler.

Som när Jakob Hellman sjunger ”När ett regn tar sig ner på insidan av kragen”. Jag känner ju hur jävligt det är. Den där isande känslan.
Eller det där euforiska fyrverkeriet när Eggstone sjunger ”And on my way home I had to kiss all the raindrops. And I found all the words to say. I´m the happiest fool” Att vara sådär löjligt kär mitt i ett sommarregn. Been there. Done that. Älskade varje sekund av det.
Fast innerst inne känner jag nog mer som Håkan Hellström säger, ”Jag var bara inte gjord för dessa dar”

När jag satt och knåpade ihop den här listan så snubblade jag över ett av alla dessa miljontals citat som folk och fä klistrar in på sina facebook-sidor. Vanligtvis får jag sura uppstötningar av dessa små verser. Men denna fick mig faktiskt att le lite inombords.

Livet handlar inte om att vänta tills ovädret är över. Det handlar om att lära sig dansa i regnet

 

Regnlistan 2015