Patric Ullaeus

In Flames och hemlighetsmakeriet kring #SC

Det spekuleras vilt, vad har hänt med In Flames? Samtidigt är det något speciellt med hashtaggen #SC.

Det är något på gång i In Flames-lägret. Att en ny platta ska se dagens ljus under första halvan av 2014 vet vi sedan tidigare. Gruppen har hängt i Berlin och spelat in ny musik i en smärre evighet. Men igår hällde Sveriges stora hårdrocksexport bensin på brasan genom ett kort tillkännagivande på sin Facebook-sida.

”Announcement: – In Flames has decided to postpone all shows planned for summer 2014. New tour dates will be presented shortly”

Inte för att så värst många gig var bokade, men att ställa in är inte likt In Flames. Genast började spekulationerna gå varma. De gånger gruppen ställt in tidigare har det rört sig om allvarliga problem så som sjukdom i familjen. Är det återigen något tråkigt som inträffat och ställt sig i vägen för gruppens planer?

Jag skulle tro att så inte är fallet. Då hade man förmodligen motiverat varför och samtidigt uttryckt hur tråkigt man tycker att det är. Inte nöjt sig med ett kort kryptiskt meddelande på Facebook.

Via sin Twitter började gruppen sedan dela nyfikna fans spekulationer om vad som egentligen är i görningen och så dök den plötsligt upp, en besynnerlig hashtagg #SC

Vad ska det betyda? En förkortning av titeln på den nya skivan? Spekulationerna lyfter ytterligare…

På gruppens officiella hemsida finns i dagsläget plötsligt bara en sak att beskåda. Bandets Jester-symbol med en paussymbol placerad i mitten.

Lagom till torsdag lunch kom nästa lilla skvätt av bränsle på den redan fullt utvecklade brasan. På gruppens Facebook-sida kunde vi plötsligt se fem synnerligen välklädda och stiligt kammade musikanter…en ny fotoshoot? Även denna gången flankerat av hashtaggen – #SC

Den sista hinten är förmodligen ännu inte kommen, In Flames tycks stå inför att presentera något speciellt och fansen håller andan.

#SC?