Idel fuzzriff med Brant Bjork

Brant Bjork
Debaser Strand
2014-10-16

bjorkForne Kyuss-trummisen Brant Bjork kom till Debaser Strand på torsdagskvällen tillsammans med sitt nya band, Low Desert Punks, och det var inte öken direkt.

Snarare blir man otroligt pepp på att höra konstellationens nya platta ”Black Power Flower” som landar i mitten av november. En hyfsat stor del av kvällen konsert ägnas åt nytt material och allt låter fantastiskt bra.

Man skulle kunna blunda, luta sig tillbaka och se framför sig Kalifornien, kaktusar och en nercabbad Cadillac på en väg mitt i öknen. Men det är svårt att inte låta hela kroppen ryckas med i ösiga versioner av Too many chiefs… not enough indians och avslutande The future rock (we got it). Sistnämnda låten går i hundraåttio knyck och är en grym avslutning på konserten.

Brant själv säger inte så mycket men ger ett ödmjukt intryck och ser ut att ha roligt på scenen. Han låter mest de fuzziga riffen tala för sig själva – gott så.

Min enda önskan hade varit att få höra mer låtar från lysande plattan ”Gods and Goddesses”, men det här var ändå en av höstens bästa spelningar. Den 6 november kommer gamle Kyuss-kollegan John Garcia också till Strand. Kan han toppa det här?