Idag fick jag porr i mailen

Vissa dagar är lite bättre än andra dagar. Vissa dagar får man mailkorgen proppad med ljudporr.

Jag är lite blasé. Jag gillar det inte, men det är ett faktum.

När mailkorgen dag in och dag ut bombarderas med länkar till ny musik och otaliga releaser är det lätt hänt att man sållar och rensar lite för hårt innan allt får en ärlig chans.

Allt är inte bra. För att inte säga att ganska mycket är ganska dåligt. Men att inte lyssna ordentligt är ett slöseri. För det heter ju att den som söker skola finna. Bland alla de där mailen kan nästa guldlåt finnas. Man måste vara uppmärksam för att inte gå miste om det allra bästa.

Oftare än man tror landar den där mitt framför näsan – ljudporren*.

Den här måndagen var en sådan fantastisk dag när ljudporren frodades i min inbox. När var och vartannat klick ledde fram till nya toner som lyste upp veckostarten.

Först kom MaryJet. Bolaget ville visst göra reklam för något helt annat och skickade med videon till coverversionen av Tom’s Diner mest som bakgrundsinfo. För mig som inte hört den tidigare kom den som ett älskvärt slag i solarplexus.

 

 

Sen kom Kitok med sin debutsingel Sista utposten.

Magnus Ekelund lade ner sitt singer/songwriter-rockband Stålet för att satsa på hiphop. What?

Men jösses så bra det är. När Ekelund ger sig in i genren låter det som Beastie Boys på svenska i beskrivningens allra mest positiva bemärkelse.

 

 

Och som för att knyta ihop det hela, bara några minuter senare landade Hong Faux. Låten Coming through the rye är känslosam rock när den är som allra bäst. Något att möta våren till.

 

 

Så där satt jag med mungiporna i öronhöjd, med inboxen fylld av ljudporr och önskade att det ska vara måndag hela veckan.

* Ljudporr är naturligtvis ett uttryck för formidabelt tilltalande musik och inget annat.