Ida reder sig själv

Ida Redig
I Will Fight That Man, I Will Fight Anyone (ep)
(Capitol Music Group, 2015)

redigomslag2En kall vinternatt i Norrköping under Where’s the music 2015 klev jag in i den fantastiska Hörsalen och ibland tror jag att jag fortfarande drömskt sitter kvar.
På scenen stod nämligen en karismatisk varelse som omedvetet kastade magnetiska fält omkring sig.

Hon var övertygande, självsäker, proffsig och hade DET.

Det där som man inte kan sätta varken ord eller finger på.
Man bara gillar’t.

Hon var Redig. Ida Redig.

Just DET har också hennes musik. Den där Norrköpingsnatten lovades vi att få fyra EP-släpp de kommande två åren.
Jag betvivlar det inte en sekund.

Den 29 maj släpps första EPn ”I Will Fight That Man, I Will Fight Anyone” och där finns fem raka singlar. Det är lite det som är tanken med att släppa just EP. Att vi inte ska missa någon låt och jag är glad över att hon tänker så mycket på oss – och egentligen lika mycket på sig själv. För hon vill inte hamna i ett genrefack. Alla låtar SKA låta olika. Och inga låtar ska gå till spillo.

EP’n är precis så bra som jag hoppades att den skulle vara. Retligt bra och jag vill ha mer.  Det som sticker ut mest är It Ain’t Easy som är ett glädjepiller, stolskakare och så jäkla ryckig att till och med GW Persson kommer att kasta käppen och utmana sin höftoperation!

I What The Hell utsöndras så mycket endorfiner i att be nån att dra åt helvete att hela århundradet kommer att bli ett feelgood-år. Det här är också min personliga favorit och har en styrka jag många gånger skulle behövt ha. Tänk om Ida funnits när jag behövde henne.

Ida vet var hon vill. Hon är full av mål och visioner och håller på att bygga upp ett starkt varumärke.

I sociala medier lyser drivet igenom minst lika starkt. Ida missar aldrig ett tillfälle att berätta vad som är på gång, pushar att vi ska lyssna på hennes musik. Hon hymlar inte med att hon skriver, mastrar och producerar all musik själv – och jag älskar att hon tar den platsen. Att hon visar att det är så det ska göras. Att man FÅR göra så. Ida vågar vara säljande.

Hon skickar Jante långt under mattan och visar hur fint det är att vara stolt över hur duktig och talangfull man är istället för att ursäkta sig.

Det bådar gott för framtidens unga musiker att ha Ida före sig.

Hon blir sällan privat i den sociala framtoningen och visar sällan eller aldrig upp någon bild om spritfester eller bakfylla. Det betyder inte att det inte händer, men företaget Ida Redig har inte det i sitt linjearbete. Till skillnad från många andra.

Är du redigt redig så lyssnar du såklart på Ida Redig.
Eller: What The Hell, If you’re not Out of Your Mind, do it It IS Easy in this Short life!