Hurricane Love – EP

När jag i ett euforiskt ögonblick skrev den här texten hade jag precis bevittnat ett band som framförde sin musik som om det gällde livet eller döden.

Den känslan är svår, för att inte säga omöjlig att fånga på skiva. Men Hurricane Love lyckas komma väldigt väldigt nära att få med den där nerven, du vet det där ögonblicket när allt omkring dig bara stannar upp och musiken blir centrum av ditt universum. När du som lyssnare försvinner in i någon slags oförklarlig trans.

Öppningsspåret Free Ticket lyckas med det konststycket, att fullkomligt slita tag i mig och vägra släppa taget. Låten i sig är ju ett lyckopiller med biverkningar av moll. Däri ligger en av bandets storheter. Att av svarta mörka känslor lyckas skapa låtar som fyller hjärtat till bristningsgränsen av ett lyckorus. Vers efter vers. Låt efter låt.

You Are The Sun är det starkaste beviset jag kan lägga fram. Jag tror nog Chris Martin ligger på golvet hemma hos sig invirad i den låten som den varmaste av filtar. Den låten, nej, det VERKET är konstruerad för stora scener. För tusentals tindrande ögon. För allsång i sommarnätter. Att göra ögonblick till evighet.

Hurricane Love som band har redan lyckats bygga sig ett väldigt troget följe av fans och beundrare. Där ser man vad smart marknadsföring och sociala medier kan hjälpa.

Så kommer då denna EP att bli startskottet för en lång framgångsrik karriär för Malmö-bandet?
Vi gör såhär. Sätt på spår nummer fem, Only Human. Skruva upp volymen. Lite till. Blunda.

Nu har du nog svaret på frågan..