Hoppet är inte ute för Slipknot

Det har gått sex år sedan Slipknot släppte ”All hope is gone” och en hel del har hänt sedan dess. Basisten och grundaren Paul Gray dog tragiskt 2010 och så sent som i vintras slutade trummisen Joey Jordison.

Eller fick sparken? Har han ens slutat? Kort efter att gruppen gick ut med beskedet om att Jordison inte längre var med i gruppen skrev han själv ett inlägg på Facebook där han hävdade att han var lika förvånad som alla andra och att han inte alls hade slutat i gruppen.

Förvirring.

Vem det är som spelar trummor på nya låten The negative one är oklart. Enligt Blabbermouth ryktas det om att bandet har rekryterat Jay Weinberg, son till ingen annan än E Street Band-legendaren Max Weinberg.

Vem det än är så gör hen och resten av bandet ett bra jobb på nya singeln. Efter allt som hänt, särskilt Greys död som verkade ta riktigt hårt på bandet (förståligt), får man bilden av ett band som reser sig på nio och lägger all kraft de har kvar för att få in ytterligare en fullträff.

Corey Taylor har hintat om ett sound som ska ligga mellan ”Iowa” och ”Vol 3: The Subliminal verses” på nya plattan, och visst känns de plattorna mer nära till hands än ”All hope is gone” när man hör The negative one. Jag är positivt överraskad! Det fanns några bra låtar på ”All hope is gone” men det fanns också riktigt mycket tråkigt material.

Nu är det förstås omöjligt att säga hur hela den nya skivan kommer att låta men att det inte var en Psychosocial, Dead Memories eller Snuff som blev första singel känns lovande. Jag kommer istället att tänka på betydligt mer brutala Three nil när Corey Taylor sjunger verserna.

The negative one släpps tillsammans med en video på tisdag men går redan nu att streama på Slipknots hemsida.